Privat: Skippers dagbog

HF Søfart VUC Marstal uge 17 2013

HF Søfart uge 17

 

22. April.

HF Søfart uge 17 005 Styrmand “Erling” på afvej.

 

Eleverne påmønstrede kl.0945 i Marstal og kl.1015 afgik Fylla havnen med kurs mod Lilla Bælt via Mørke Dybet. Vejret var meget disset og fugtigt og ingen vind, og kl.1150 passerede vi Drejø SV., solen skinnede klart og en svag brise kom fra SV, så der blev sat sejl. På vej N. over i Lille Bælt bliver missantopsejl, og storetopsejl slået under. Omkring Kl.1500 tiltog vinden fra WSW til en frisk brise og motoren bliver slået fra. Ved Årø flak bjærgede vi sejl og kl.1830 lå Fylla til Kajs i Assens. På trods en solrig eftermiddag var det koldt i havnen og en god gang lasagne til aftens mad var lige det til at varme alle op.

 

23. april.

HF Søfart uge17 002

 

Det bliver til en afgang fra Assens før morgen mad, dag vi skulle helst over Nord Fyn inden aften. Med en tiltagende WSW. vind var der udsigt til en god dag med sejl. Lige uden for Assens bliver sejl sat og Fylla motorsejlede til Middelfart. Ved tragten til Lille Bælt bliver bredfok og Spidser sat og motoren stoppet af. Med vinden ind fra agter og med strøm stryger Fylla af sted mod Fyns Hoved. I mellem tid, lidt nord for os, var der en store eftersøgning i gang, for to unge mænd, i en sort gummibåd. Vi holdt ekstra udkig i håb om at få øje på båden ,men fik den ikke at se. Gummi båden bliver fundet af en tysk lyst båd ca. 2 sm. nord fra os, men ingen personer. Det må desværre konstateres at de to unge mænd er druknet.

Ved Fyns Hoved kl.1615 bliver spidse og bredfok bjærget og alle gaf sejl og for sejl sat, kursen sat til Store bælts broen. Vinden var frisk til hård WSW som gav os en halv vind syd over til Østbroen. Fylla fløj af sted og var tit oppe omkring de 8-9 kn. Kl.1916 sejlede vi under Østbro mellem anker blokken og Pylonen. Kl. 1930 satte vi motoren i gang og bjærgede alle sejl, og derefter fortsatte rejsen til nattens anker plads, under den Fynske kyst. Kl.2150 droppede vi anker ved Bøsøre ca. 3sm N. for Lundeborg. og 1/4 sm. fra kysten. Vinden var nu W. og strøm S. gående så Fylla lå ikke til vinden men til strømmen, dvs. tværs af vinden.

 

24.  april.

HF Søfart uge17 007

 

KL0600, opstart af hoved motor til opladning af batterier, HM kan lader hurtigere end Fyllas gamle generator set. Her til morgen er vinden loddet meget af, men nu kommer den fra SSW, det er fugtigt koldt og disset. De lover kraftige tiltagende vind fra SW så vi skal hæve anker inden kl.0800, da ankerpladsen er lidt udsat for SW vinden. Kl. 0830 er ankeret oppe og så er Fylla igen undervejs med navigation undervisning, rute planlægning og god madlavning fra eleverne i kabyssen. I generelt, undervisning af unge mennesker, i et arbejdsliv til søs. Dagens destination er Faaborg via Svendborg. I Svendborg skal Fyllas VIP GAST Karina (rederiets mor – assistent) skal afmønstre efter 2½ dage ombord. Karina har fået undervisning i navigationens kunst. Kl.1145 sprang Karina i land og Fylla sejlede videre for motor til Faaborg hvor vi ankom kl.1500.

Flere af eleverne var glade for at vi lå i havn til aften, da de kunne finde et sted som viste dagens stor Fod boldt kamp mellem Spanien og Tyskland.

 

25. April.

X-files 019  Vell ankom til Ærøskøbing efter en spændende togt rundt Fyn