Lars, 16 år

Jeg har været afsted på Fylla med min HF-klasse, og det var bare så fedt!! Man behøver faktisk ikke være interesseret i søfart og sådan noget, for det hele var bare så nyt og spændende.

Pernille, 13 år

Min klasse og mig sejlede med Fylla i 2012 fra mandag til fredag. Hver dag skulle vi hjælpe på dækket, lave mad og sådan noget, og selvom man troede, det ville blive lidt kedeligt, så var det aldrig det samme. Der var noget nyt at lave hele tiden.

Velkommen ombord

Her kan du downloade vores Velkommen ombord, i den kan du læse og forberede dig til jeres togt.

Her er et godt link til undervisningsmateriale

Her kan du se hvor Fylla ligger i Svendborg Havn

Lejrskole på havet

Fylla er en kilde til oplevelser og indtryk, som kan bruges til alt fra teambuilding til biologi, historie og medieundervisning. Skippers ord er altid lov, og idet eleverne i fællesskab skal være med til at sætte sejl, lave mad og sørge for, at livet til søs glider som smurt, opstår der ofte nye konstellationer af venskaber blandt eleverne.

En oplevelse for livet!

Arbejdsopgavernes mangfoldighed giver alle en plads i det fællesskab, det er at sejle skibet og leve om bord. Fylla tilbyder gode rammer for både ro og fordybelse samt fart over feltet! Et togt med skonnerten er bestemt en unik oplevelse. Man får et indblik i, hvordan en rigtig sømand arbejdede i tidernes morgen, og man får lov at mærke suset fra vinden og havet, når skibet glider henover bølgerne.

Eleverne bliver opdelt i hold, som skal varetage forskellige rutineopgaver om bord på Fylla, som fx madlavning, oprydning og rengøring, nattevagt m.m. Derudover skal eleverne også deltage i nogle udpræget maritime aktiviteter som at sætte sejl, binde knob og navigation af skibet.

Lejrskolesejlads med Fylla

En unik rysten-sammen tur

Et lejrskoleophold om bord på Fylla tager udgangspunkt i 5 dages sejlads, hvor eleverne tager del i det daglige arbejde samt deltager i diverse undervisningsforløb om bord på skibet. Eleverne bliver rystet sammen på en helt speciel måde. Idet det tager ca. 1-2 dage at vænne sig til den lidt anderledes, men fascinerende tilværelse om bord, anbefaler vi, at en lejrskolesejlads som minimum varer 5 dage, hvormed læringsaspektet blive optimalt.

Økologi på Fylla

Vi skal passe på vores smukke natur, rige dyreliv og naturligvis også på vores elever. Derfor køber vi, så vidt muligt, økologiske råvarer. Fylla er et sejlskib og besætningen gør alt hvad de kan, for at få flest mulige sejltimer, altså helt uden motorkraft. Sejlskibe og økologi hænger virkelig godt sammen.

Vi laver almindelig skibskost. Har man allergi eller ønsker specialkost, skal man selv medbringe proviant, fx glutenfrit brød. Der er altid grønsager til måltiderne.

NYE PISER FRA 2022.

Da Fylla ikke har prisreguleret i rigtig mange år er vi nu nødsaget til at lave en større prisændring. Det skyldes at man med årene har fået mindre støtte og højere lønninger.

Pris fra 2022: 44.800 DKK 

Eleverne sover i banjen, og har deres helt egen faste køje, med tilhørende forhæng, som kan trækkes for. Det er muligt at få opdelt banjen med et forhæng, fx hvis man ønsker at piger og drenge sover hver for sig.

Ønsker I en kombination af sejlads og ophold på landjorden, udbyder vi også denne form. Benyt nedenstående formular for mere information.

Vi henviser dog også til lejrskoleportalen.dk, som rummer andre sydfynske lejrskoleudbyderes aktivitets- og overnatningsudbud.

NB. Fylla kan i alt have 32 overnattende gæster. Vi har 26 faste køjer og 6 hængekøjer. Ovenstående pris er tom. 22 deltagere. Tillægsprisen for 23-32 deltagere er DKK 1500 pr. deltager. Alle nævnte priser dækker ophold og forplejning i 5 dage. 2,5 dages sejlads med Fylla som undervisningsskib koster 25.000 DKK. Tillægsprisen for 23-32 deltagere er DKK 750 pr. deltager ved 2,5 dages sejlads.

HUSK AT:
Bagage skal medtages i sportstasker, køjesække, rygsække eller lignende “blød” oppakning, af pladsmæssige årsager.

Grundet Fyllas ferskvandsbeholdning er brusebade ombord en yderst sjældenhed. Til gengæld kan der i langt de fleste havne, bades for 10 kroner, hvor mange der skal bruges afhænger naturligvis af badets varighed.

Skib og besætning fungere som pædagogisk værktøj ”ikke som pædagogisk personale”. Derfor skal lærerne altid træde til ved problemer i gruppen.

Alle skal deltage aktivt, også lærerne.. Det gælder også ved bakstørn og kabystjans.

Der skal mindst være to lærere/voksne med.

Mobiltelefoner og højtalere
Mobiltelefoner medbringes på eget ansvar. Skoleklasser og deslige får frataget deres mobiltelefoner fra morgen til efter aftensmaden og de tilhørende pligter, mobiltelefonerne er stadig eget ansvar. Skibet har GoPro kamera til Jeres afbenyttelse. Trådløse højtalere og deslige må ikke medbringes.

Kontakt os via telefon 6252 1222 eller på vores mail info@skonnertenfylla.dk 

Gået forkert?

Lejrskole om bord på Fylla er super spændende og lærerigt, men hvis du ikke har tilknytning til skole eller undervisning, kan du tage på privat charter eller institutions sejlads. med Fylla

Carla, 14 år

Jeg synes, det var rigtig fedt at være ude og sejle med Fylla! Ingen i min familie har sejlet med sådan et rigtigt skib før, kun mig. Vi skulle hjælpe dem om bord med en masse, og vi blev faktisk meget bedre venner i klassen bagefter.

Lejrskoleportalen

lejrskoleportalen