Rumregatta 2022

RUMREGATTA 2022

Fylla deltager igen i år i havnestævnet Rum Regatta i Flensborg, og du har mulighed for at være med, når der skal dystes om den fornemmeste 2. plads, historiske træskibe kan opnå.

Kapsejladsen finder sted i Flensborgs Museumshafen, og 2022 bliver det 43. år, hvor omkring 100 skibe og næsten 30.000 besøgende kommer og deltager i det internationale møde med historiske sejlende fartøjer.

Regattaen har startskud torsdag med Herings-Regatta. I over 30 år er denne kapsejlads blevet afholdt fra Kappel over grænsen op til Sønderborg. De danske skibe støder traditionen tro til feltet i Sønderborg havn, torsdag sidst på eftermiddagen.

Fredag går dagen med sejlads fra Sønderborg til Flensborg, som en kammeratskabssejlads, igennem den smukke Flensborg Fjord. Ofte mødes sejlskibene af Damp og ældre brugsfartøjer på fjorden, for at gøre samlet ankomst ved Flensborgs Museumshafen sidst på dagen.

I havnen står de mange forventningsfulde gæster, klar til at tage imod de mange skibe. Stemning og fest er i højsædet, når der spilles op til dans og musik i den gamle museumshavn.

På Dag 3, lørdag, følger så kulminationen på regattaen, når kapsejladsen omkring bøje nummer 8 fører deltagerne ud i Flensborg Fjord til Danmark og tilbage igen til Flensborg Havn.

Kapsejladsen Rum Regatta er en traditionsbunden sejlads, hvor kampen om 2. pladsen oftest er den mest prestigefyldte, da denne præmieres med en flaske rom – og som tyskerne siger, så handler en venskabssejlads ikke om at komme først.

Hele arrangementet er omgivet af en storslået havnefest med Gaffel-markedet af små boder ved bolværket omkring Flensborgs Lüttfischerhafen, hvor historiske – for det meste maritime – håndværkere sørger for den unikke stemning, som hvert år tiltrækker tusindvis af besøgende fra hele Nordsø- og Østersøkysten.

Der er festtelt, livemusik og kultur i verdensklasse, når Rum Regattaen finder sted. Deltag på første parket på Sydfyns smukke skonnert Fylla.

Se mere information her: https://relaunch.museumshafen-flensburg.de/da/

PÅMØNSTRING
DATO: 26.05.20
HAVN: Svendborg
TID: kl. 08.00-08.30 (sharp)
AFGANG: kl. 09.00

AFMØNSTRING
DATO: 29.05.20
HAVN: Svendborg
TID: senest kl. 20, genre før hvis vejret tillader.

Pris for deltagelse: 2800 kr.Skibskost – Proviant ombord

Morgenmad, frokost og aftensmad laves i fællesskab på Fylla.
Mad, te og kaffe er med i prisen. Der holdes gerne festmiddag om lørdagen. 
Komfort og bekvemmelighed
Vi har ingen særlig komfort eller service ombord på Fylla. Opgaverne løses i fællesskab, og vores fantastiske besætning lover, at de nok skal guide og komme med gode råd, hvis det bliver nødvendigt.

Indkvartering 
På Fylla sover man i banjen og har sin egen faste køje med et lille gardin, man kan trække for.
Hver deltager får stillet en lille skibskiste til sin rådighed, her har man sine ting.
Derfor er det vigtigt at man pakker i bløde tasker/rygsække/køjesække og ikke i kufferter,
for det skal kunne stuves sammen i skibskisten.
Bad tages i havnene, det kan gøres fra 10 kr. og opefter.

Fylla er et gammelt skib, og ens dyne og andre sager kan blive våde og få skjolder – dette er på eget ansvar.

Aldersbegrænsning
18 år
fra 16 år ifølge voksen
(samme pris).

Betaling
Skriv til info@skonnertenfylla.dk med antal billetter, navne, adresser og fødselsdato. Så reserverer Julie plads og sender betalingsoplysninger retur. Når du har betalt, er pladsen din.

Du er velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål.