Privat: Skippers dagbog

Fyn Rundt Fyllas Venner uge 30 juli 2015

Fyn Rundt Fyllas Venner uge 30 juli 2015

 

Søndag d.19-07-15

dag et af sejladsen Fyn Rundt for Fyllas Venner. Efter morgen mad, og et tidligt start fra Svendborg, var arbejdsprogrammet sejl træning og . Gaf topsejl og “fisherman” topsejl blev sat for første gang i år. med nogle får ændringer fungerede alt til OK. Om bord skib er påklædning meget individuelt og funktionelt, som kan det svært at se forskel mellem gæst og besætning?

fyn rundt 21-07-15 008Fyn rundty 22-07-15 001

Fyn Rundt med Fylla for Fyllas venner. Dag 1. Nyborg til anker plads ved Æbelø. Dagen startede med et motorsejl sejlads til start linen. Men først var der tid til lidt morgen hygge i Nyborg. Sejladsen sammen med de andre skibe gik flot for os i dag. Som den tungeste skibe i flåden har vi det svært at holde vores god start plads når vinden aftage, men vi klarede det flot.

Dag 2.Fyn Rundt og vi siger farvel til Æbelø kl.0810 anker op og sejler til Middelfart. Dagens kapsejlads er blevet aflyst pga. kraftige blæst fra vest. og alle skib klarede Middelfart i egen tempo. I Middelfart var der adskillig games som matroserne fra skibene blandede sig i. Fylla var godt repræsenterede af Signe.

Fyn rundty 22-07-15 008 Fyn rundty 22-07-15 016

Middelfart til Assens dag 3 Fyn Rundt for de gamle skibe. Det var still til morgen i Middelfart havn, men der kom hurtigt aktivitet ved afgang til starten af dagens sejlads. Starten var meget spændende, og vi fik et godt start. Så længe vinden var frisk, holdt Fylla et god plads i feltet , men vinden aftog og de letter skibe kom forbi. Vi fik dog 5. over mål stregen i vore klasse. I Assens havn var der igen hugge og sjov .Skibets unge dreng huggede sig på bovsprydet og Mariane vore matros var med på konkurrencen.

Aftenen i Assens sluttede med et brag af flot fyrværkeri. I dag var det et nyt dag på vandet med kapsejlads til Faaborg. Starten for Fylla gik meget godt, men vinden var agter for tværs hele vejen og det var ikke det bedste for det tungeste skib i flåden, men vi fik et flot sejlads til Faaborg.FYN RUNDT 23-07-15 013FYN RUNDT 23-07-15 007

 

Torsdag aften i Faaborg sluttede med en mad lavning konkurrence mellem skibene, og vores mester kok, op-digtede et flot kreation med fuld vind i sejlerne. Fridag morgen var der skippermøde og planlægning af taktik for dagens sidste sejlads, til Svendborg. Starten kl.1100 var meget flot men vinden forsvandt til næsten ingen ting og som bekendt det gamle Fylla kræves vind til at flytte sig, men vi holdt fast til det sidste. Ugens samlet placering, for Fyn Rundt bliv til en 4. plads. til aftenen blev der fest for hele flåden, men inden da skulle det sidste pynt i teltet sættes op, lavet af Fyllas matros Marriane. Fyllas gaster fejered ugens slut med brag og manier i banjen på Fylla. Birgit fik skibets god kammeratskab vandre pokal og jeg Takker for i år, for et flot sejlede Fyn Rundt til alle Fylla’s gaster.

fyn rundt 19-07-15 003fyn rundt 24-07-15 013fyn rundt 24-07-15 015fyn rundt 24-07-15 017