Udviklings- fonden

Fonden har i et partnerskab med Ærø Kommune forpligtet sig til at iværksætte forskellige aktiviteter på Ærø, og kommunen har for en periode på 20 år overdraget havnearealet på Ærøskøbing havn til fonden.

Planen er, at værftsområdet i Ærøskøbing Havn skal være til glæde for alle &både øens egne beboere og turister. Desuden vil fonden gerne gøre værftet til et sted med særlige muligheder for svage grupper, herunder sent udviklede unge.

Projektet omfatter et maritimt restaureringscenter, et uddannelses- og botræningstilbud for bogligt svage unge samt et velkomst- og erhvervscenter. Udviklingsfonden samarbejder med Ærø Kommune om projektet i Ærøskøbing.

På det planlagte restaureringscenter i Ærøskøbing ønsker Udviklingsfonden at kunne tilbyde restaurering af bevaringsværdige stål- og træskibe. Arbejdet på værftet vil blive udført af fagfolk, der stadig kan det gamle håndværk. Førnævnte gruppe af sent udviklede unge skal bistå fagfolkene i deres arbejde på værftet.

Tak til…

Denne side er dedikeret til Skonnerten Fyllas samarbejdspartnere, som vi naturligvis gerne vil rette en stor tak til. Her på siden kan du derfor læse om de samarbejder, Fylla har indgået rundt omkring i Danmark.

Det Gamle Værft

Gennem Rederiet Fylla driver Det Gamle Værft (Udviklingsfonden) Fylla. Det Gamle Værft er et oplevelsesværft og en socialøkonomisk virksomhed, som arbejder med formidling, restaurering og vedligeholdelse af den danske kulturarv. Udviklingsfonden er en erhvervsdrivende almennyttig fond uden tilhørsforhold til hverken organisationer eller politiske partier.

Øland

Øland er en café & købmand fyldt med små røde ø’er. Vi ligger på en ø omgivet af et smukt øhav. Herfra henter vi økologiske og biodynamiske delikatesser og livsstil til Øland. Ø er også unikt og dansk – lige som hygge. Men Øland er mere end ø’er og hygge.

Øland mindsker madspild og tager et socialt ansvar. Vi støtter og skaber lokale initiativer, og vi vil i det hele taget gerne gøre noget for fællesskabet. Øland skal være et fælles sted, hvor man ikke er ligeglad, men hvor vi tager ansvar for området omkring os og vil hinanden.

Pssst det er Øland der leverer lækker mad til private charter om bord på Fylla. Man kan selvfølgelig medbringe sin egen mad, men når det skal være lidt mere specielt, får vi altid maden leveret fra Øland.

Naturturisme I/S

Naturturisme I/S er en tværkommunal udviklingsorganisation, som ejes af de fire sydfynske kommuner &Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø. Fyllas samarbejde med Naturturisme I/S kommer til udtryk via lejrskoleportalen.dk, hvor Fylla er en af de mange sydfynske aktører, som portalen giver et overblik over. Portalen er desuden gået fra idé til virkelighed via et samarbejde mellem Udviklingsfonden (Det Gamle Værft) og Naturturisme I/S. Derudover ser Naturturisme I/S Fylla som et flagskib for sydfyn.

Sejlskibskompagniet & Maritimt Center Danmark

Via Sejlskibskompagniet og Maritimt Center Danmark kan privatpersoner, firmaer osv. booke Fylla til privat charter. Vores samarbejde med de to interessenter er derfor primært af kommerciel karakter, og vi er enormt taknemmelige over, at de har gjort det til deres hovedopgave at få Danmarks mange, flotte sejlskibe – deriblandt Fylla – på havet.

Danish Island Weddings

Danish Island Weddings er en lille, lokal virksomhed, der arrangere bryllupper rundt omkring på smukke Ærø. I den forbindelse har de benyttet sig af Fylla som en lidt utraditionel lokation for en vielse. Vi ser frem til et fremtidigt samarbejde med romantiske bryllupper i flotte omgivelser.

Danhostel SvendborgØhavets SmakkecenterSkovsgård GodsMarstal Vandrehjem & Trente Mølle

Ovenstående aktører samarbejder vi med i forbindelse med lejrskoleophold om bord på Fylla. Aktørerne er vores samarbejdspartnere på landjorden, og samarbejdet består i, at skoleklasser, institutioner m.v. kan booke et kombineret lejrskoleophold, hvor de både er på landjorden og på havet. På landjorden bor de så hos en af ovenstående samarbejdspartnere. Vi mener, at det er en god måde at få lidt at det hele på, når man ikke lige kan bestemme sig for, om lejrskolen skal foregå på havet eller på landjorden. Sådanne lejrskoleophold kan bookes fra DKK 34.200 (for 22 deltagere).

 

Det Gamle Værft

Det Gamle Værft er blevet etableret som en socialøkonomisk virksomhed med det for øje, at vi vil gøre noget godt for det samfund, vi er omgivet af. I den forbindelse har vi valgt, at det socialøkonomiske formål skal være at fremme beskæftigelsen for udsatte unge med særlige behov og indlæringsvanskeligheder.

Det socialøkonomiske formål skal i praksis udmønte sig via værftets samfundsmæssige formål, som er at restaurere bevaringsværdige skibe og dermed bidrage til at vedligeholde den maritime kulturarv i Danmark. På den måde får vi kombineret Det Gamle Værfts to hovedformål, hvormed vi opnår en synergieffekt i værftets daglige drift.

Læs mere om Det Gamle Værft.