Privat: Skippers dagbog

UGE 41 & UGE 42

Efterår på værft. Uge 41.

 

Så er det igen efterår, og den sidste elev sejlads er vel over. Fylla skal gøres vinter klar, men inden da, skal den lige forbi Ring-Andersen skibs værft for en uges tid. Efter vi havde sat eleverne af i Ærøskøbing d.4. oktober, og overstået et sikkerheds møde, sejlede vi direkte til Svendborg. Ved ankomst til Svendborg blev de sidste sejl tørret og afrigget.

efterår 2013 001

 

Mandag morgen tidlig, påbegyndt arbejdet med afrigningen af alt løbende gods, samt bovsprydet, vi udskiftede også en enkelt dårlig planke i Fyllas fribord på Stb. bov. Efter kort proces var den dårlige planke skåret ud, og spanterne inden bag ved viste sig at være tørre, og i god stand, og ingen tegn på svamp. Oftest når man påbegynder at skifte planker på et gammelt skib bliver opgaverne stører end planlagte, men denne gang var vi heldige, og arbejdet blev færdigt til planlagte tid.

efterår 2013 004

 

Anderledes gik det med afrigning, og udskiftning af bovsprydet. Afrigning og fjernelse gik fint, men det viste sig at sprydet på et eller andet tids punkt var blevet udsat for en meget kraftig påvirkning, og flere af beslagene vredet ud af facon. Disse beslag skulle nu til smeden for at forbedre skaden, og derefter til galvanisering. Boltene og bøjle-beslag der fast gør vater stagerne (Kæder) til skibets forstævn, trængt også til en overhaling. På grund af disse mindre opgaver kunne vi ikke overholde tids planen, og det blev bestemt at vi sætter bovsprydet i når Fylla kommer på værft for sit årlige eftersyn i marts 2014.

efterår 2013 007efterår 2013 008

 

Kl.1400 Fridag efter oprydning og rengøring af skibet, forhalede vi Fylla over til Pakhus kajen og lage os uden på sejlskibet Havet.

efterår 2013 012efterår 2013 016

 

 

Sejlads med fragt Uge 42.

 

Mandag d.14 tidligt flyttede vi Fylla ind til pakhus kajen, ved pakhuset, hvor vi skulle laste den afmonterede scenen fra filmen €Far til Fire Til Søs€. Der kom en del venner forbi for at hjælpe til. Fyllas mandskab var glad for hjælpen, da der var meget at flytte, med flere tunge dele på trods det hele var afmonteret i stumper. Ca. kl.1130 afgik vi Svendborg med en dækslast til Ærøskøbing.

efterår 2013 018efterår 2013 022

 

Scenen skulle i land I Ærøskøbing, til opbevaring ind til den skal genopstilles i forbindelse med en udstilling hos Ærøskøbings Gamle Værft. Fylla ankom kl.1400 og en time sener var det hele overstået.

efterår 2013 024

 

Pludselig var der meget stille ombord, nu var sommeren forbi.

 

Nu var tiden kommet til at pakke Fylla ind for vinter. Fredag kl.1400 var jobbet færdigt og skibet klar til vinter, og Fyllas sommer mandskab tager hjem. Næste mandag påbegynder vinterens vedligeholdelses program med bla. udskiftning af hjælpemotoren/generatoren.

efterår 2013 034

 

 

Jeg holder dagbogen ved lige over vinteren med billeder af de forskellige projekter, og hvis der er nogle af Fyllas venner som har tid og lyst til at give en hjælpende hånd er I altid velkommen, bare tel. en uge i forvejen. Der er varme ombord samt senge tøj.