Privat: Skippers dagbog

Togt 8 Uge 24 Rudolf Stiener Skolen Kvistgård

Togt 8 Uge 24 Rudolf Stiener Skolen Kvistgård

Tirsdag d.10-06-14

Undskyld ingen billede denne uge, min apparat var ude af drift.

Men jeg kan skrive lidt om et kort 3 dage togt med nogle fine unge mennesker fra Sjæland.

Da Fylla lå ved skibs værft i Svendborg havn, var det ikke nemt for eleverne at finde skibet i første omgang, men omsider bliver Fylla fundet, og alle indkvarteret. Ca. kl.1200 var der afgang fra Svendborg i en meget svag østlig vind der i løbet af eftermiddagen forsvandt helt. Solen var varm, og der var ikke en eneste sky på himlen.

214 uge 22 marstal skolen 023

Kl.1600 var det total vind stille syd for Fyn og havet var spejl blank, så motoren blive atter sat i gang og vi forsatte rejsen til Faaborg under motor. Kl.1730 ankom vi Faaborg via Gryde dybet. Aften var meget varm og fugtig, og i det fjerne mod Øst Fyn, kunne man se lyn, og høre torden.

Onsdag d.11-06-14

Vi vågnede i morges ved torden, lyn, regn og kraftige vind stød, men ved afgangen kkl.0915 var vinden loddet meget af til VNV svag, og til middag var der ingen vind.

Dagens sejlads var forbi Skjoldnæs, syd langs vest kys Ærø, med destination havn Marstal. Flere gange stoppede vi motoren undervejs da der viste tegn på en brise, men den forsvandt hurtigt igen. Kl.1530 rundede vi Vejsnæs pynt og bjærgede de få sejl vi havde oppe.

Uge 20 Nydamskolen 001

Det havde små regnet meget af dagen, men til aften var det holdt op. Kl.1630 ankom vi Marstal, og til kajs lige uden for havne kontoret, ved det ny renoveret kaj anlæg.

Torsdag d.12-06-14

Til morgen var der en god brise til at sejle på ,men desværre kom den fra nordvest, og vi skulle NV til Svendborg. Kl.0800 var der afgang kort efter morgenmaden. Eleverne skulle nå en tog forbindelses fra Svendborg kkl.1120.

Trods vind retning bliver der sat lidt sejl på vej NØ over, igennem Højestene løbet. Vi fik en del hjælp fra sejlene, og kunne derfor køre langsomt på HM, og på vej under Svendborg sund broen bjærgede vi sejl. Kl.1045 lå Fylla til kajs ved Træskibs broen i Svendborg.Farvel var kort de skulle nå deres tog, men jeg håber at eleverne kommer forbi en gang ud i fremtiden og hilser på os om bord på Fylla.

 HF Søfart uge17 022